港聞

【鉛水聆訊】嘆壓力大要離職 水喉匠伍克明:仲諗緊被除牌原因 (15:51)

參與11條鉛水屋邨工程的3名持牌水喉匠近日已被水務署除牌,之前受聘於二判明合的水喉匠伍克明今早首度去鉛水聆訊作供,事後向傳媒感嘆鉛水事件令他好大感觸。

伍克明於1984年加入明合,今年10月底已辭去合約經理一職。年屆逾60的伍克明表示「好大感觸」,鉛水事件對自己造成很大壓力,自言「頂唔住」,身體狀況亦不好,「逼住做咗30幾年嘅公司都要走啦」。

伍克明已完成作供,之後被傳媒問到他是否有做錯,他稱「承擔錯誤就一定要啦,如果有錯」。至於有什麼錯令他要被除牌,他則表示「我而家仲諗緊」。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【頭髮稀疏、M額、地中海有救?】盛傳含咖啡因的洗頭水,有助抗脫髮,堅定流?原理係乜?睇吓醫生點講……http://goo.gl/M89gss【跪求:奇蹟生髮術】白蘭地搽頭皮?清水洗頭?Essential oil按摩頭皮?邊樣最有效?...

Posted by 明報即時新聞 on Tuesday, December 1, 2015

相關字詞﹕編輯推介 鉛水

上 / 下一篇新聞