港聞

下一篇
上一篇

【短片:區選戰報】贏鍾樹根後如何慶祝? 徐子見笑稱:無呀,無諗過自己會贏! (06:00)

在東區漁灣選區首次參選的獨立人士徐子見,擊敗當區資深區議員鍾樹根。對於鍾樹根報稱敗於「首投族」,徐子見稱:「有咁樣嘅可能性,但我相信最主要係,做議員要得夠做足,做得夠好。」

被問到會如何慶祝當選,徐子見笑稱:「無呀,無諗過自己會贏。」他又稱,「坦白講我係一個新人,我無咩嘢可以叫做好的東西做過」,記者即反問:「是不是代表鍾議員做得不好?」徐子見點頭稱:「咁佢一定有不足之處。」

徐子見憶述,參選後一個月相當勤力,「每日在區內活動,擺街站及做家訪」,相信以後的挑戰「會一浪一浪咁嚟,如果做得好,一定可以繼續做落去」。

掌握最新消息,請Like「明 報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/ming paoinews

【眼紅紅】鍾樹根:落敗「有少少意外」,又稱「拉票都拉到盡。」 片段+報道:http://bit.ly/1X6N5MI【短片:區選戰報】漁灣選區 鍾樹根落敗! 徐子見勝出http://bit.ly/1Lu5pmS#明報 #明報即時新...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年11月22日

相關字詞﹕編輯推介 鍾樹根 徐子見 民建聯

上 / 下一篇新聞