港聞

【區選決戰】花百元搭的士 遲十秒無法投票 陳太:驚基哥(馮檢基)選唔到 (22:50)

麗閣邨投票站晚上10點半正式截止投票。陳太乘的士從荃灣趕來,唯遲到十幾秒,無緣投票。她氣喘吁吁指,自己十點荃灣收工,花費近百元搭的士趕來,希望投馮檢基一票。她指「驚基哥選唔到」,感到非常「唔好意思」,又感嘆唯有下屆再選。

由於麗閣選情緊湊,吸引大批傳媒守候結果,現場閃光燈不斷,有趕在最後一刻踏入投票站女士大呼,「我唔係想上Court!」引來現場哄堂大笑。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【各出其謀】陳家洛囡囡又出動~詳情:http://bit.ly/1LtPOni(註:同區候選人包括林啟暉及區元發。)區選相關新聞:【短片:區選決戰(海怡西)】袁彌明請親友彈吉他演唱 葉劉淑儀抱病到場支持陳家珮...

Posted by 明報即時新聞 on Sunday, November 22, 2015

相關字詞﹕區議會選舉 編輯推介 馮檢基

上 / 下一篇新聞