港聞

【區選決戰(北區)】梁金成:無論輸贏續辦水客導賞團 蘇西智:我唔係出嚟嗌下口號就算 (20:41)

今日是區議會選舉投票日,有候選人主打本土議題。北區彩園有兩名候選人,其中候選人梁金成指,北區水貨客問題嚴重,加上建制派控制超過大埔區議會九成議席,故出選北區。

梁曾多次舉辦水貨客導賞團,被問到會否擔心過去激進行動影響選情,他稱,的確有街坊聲稱「如果你收斂啲,俾人覺得你無激進,會多啲人投你」,不過他無論輸贏,都會繼續舉辦導賞團。

另一名候選人蘇西智亦密鑼緊鼓拉票。蘇指選情難以預測,但強調自己做實際工作,「唔喺出嚟嗌下口號就算」,形容自己與街坊的關係就像一家人,相信選民眼睛是雪亮。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【小明關心嘅範圍真係好廣闊~】「真誠為社區,更喜有專業導航」、「真誠為社區,美芬美芬we stand by you......」詳情+有歌聽~:http://bit.ly/1LtKgJq區選相關新聞:【區選決戰日】投票率高 蔡子強...

Posted by 明報即時新聞 on Sunday, November 22, 2015

相關字詞﹕區議會選舉 北區

上 / 下一篇新聞