港聞

下一篇
上一篇

【區選決戰】傳撐中出羊子 一田CEO莊偉忠:實際投邊個,自己話晒事 (17:24)

被網民譽為良心老闆的一田CEO莊偉忠,中午亦在facebook專頁上載包括櫻桃區三位參選人政綱,指「投票,未必即時改變到現況,唔投票,永遠改變唔到家下嘅情況」,呼籲市民一同盡公民責任,投下神聖一票。

雖無明言投邊個,但他先寫上「一號二號大戰中出洋(羊)子」,後又指「一號民主黨林浩揚,二號唔認係乜黨鍾澤暉,三號香港城邦皇室中出洋(羊)子,咁我投邊個,係咪好明顯」。

一直追蹤莊偉忠動向的粉絲,不少人都估他撐的是早前以性感女郎拉票的出位候選人中出羊子,部分自稱與他是「街坊」的網友,表明與他意見一致,甚至有人稱很羨慕他可以有此選擇。

但究竟是否票投中出羊子,莊偉忠回覆明報時表示,他只是分享一下投票的基本原則,提醒網友公民責任,與網友分享「你想投邊個,唔關人哋事;實際投邊個,自己話晒事」的想法;至於投了誰人,他就不會公開,更提醒市民,「其實電視廣告都有宣傳,唔使同人講。」

中出羊子為油尖旺櫻桃選區參選人,同區參選的還有鍾澤暉及民主黨的林浩揚。 掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【一生難忘】你今日又投咗未~詳情:http://bit.ly/1X5UfAV【區選決戰】投人生第一票 黃之鋒:暢快http://bit.ly/1X5UkVi【區選決戰(不斷更新)】下午2時30分投票率21% 高於上屆...

Posted by 明報即時新聞 on Saturday, November 21, 2015

相關字詞﹕區議會選舉 編輯推介

上 / 下一篇新聞