港聞

【Emily online】田北俊「找數」 show卡通老鼠仔 網民:我要真老鼠! (21:49)

田北俊之前在facebook上載區議會助選的圖片,表示「一路助選,一路健身」,更說若該貼文「呃到一千個likes」,就會展示操練一個月的「老鼠仔」。到今日貼文已有3000多個Like,他亦遵守承諾上載了一張有三隻卡通「老鼠仔」在手臂上的照片,不過網民似乎不太「收貨」,有網民留言指「你呃人」。

田北俊今日上載「老鼠仔」照片,並指「既然上次呃到三千個Likes,咁就俾返大家三隻『老鼠仔』啦!唔該唔好噓爆我」。雖然明言「唔好噓爆」,但不少網民仍指要dislike此圖,有網民指「語言偽術」、「唔算數喎!」、「我要真老鼠」。面對群情洶湧,田北俊留言回應網民說「唔好咁啦,又無話無真野睇。練埋聽日先!」 掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【兩者不可兼得?】小編聽說,以前香港試過經濟好好,巿民亦都過得清清靜靜安安樂樂。報道:http://bit.ly/1Xg3ycg【短片﹕接機成功爭取握手位 央視爆梁振英又送習總機】http://bit.ly/1I4zoBP【醫療事...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年11月21日

相關字詞﹕田北俊 田毛毛

上 / 下一篇新聞