港聞

【Emily Online】狂操一個月 田北俊fb:有千likes會show「老鼠仔」 網民冀到1萬「睇多少少」 (10:17)

區議會選舉將於下周日(22日)舉行,各區候選人正如火如荼進行拉票工作,自由黨榮譽主席田北俊亦為該黨唯一出戰的女將曾卓兒拉票。他在facebook更新動態,笑言「一路助選,一路健身」,更說若該貼文「呃到一千個likes」,月尾就會展示操練一個月的「老鼠仔」。貼文發出12小時,已有超過2500個likes。

Likes數達標後,網民除了留名等待田北俊「找數」,亦有網民希望若likes數繼續上升,可以「睇多少少」,「如果有2000(likes),田少會唔會改穿泳褲」、「一萬個likes係咪有6嚿朱古力睇呀」、「如果去到一萬可唔可以睇多少少咁呢」。

不過,也有網民建議田北俊,代網民「1人10蚊」捐款做善事。

曾卓兒參選了東區(丹拿)選區,對手有鄭達鴻。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【短片:不回家的理由】其實,有誰不愛回家……俊仔:「我鍾意食阿媽嘅番茄炒蛋……我情願回家吃飯,都唔嚟網吧!」http://bit.ly/1PtHprA【蒲網吧「低齡化」 女童佔三成】http://bit.ly/1OL70fO【警...

Posted by 明報即時新聞 on Saturday, 14 November 2015

相關字詞﹕田北俊 自由黨 編輯推介

上 / 下一篇新聞