港聞

【Emily Online】田少借「超然毛毛」諷特首fb唔畀留言 (08:06)

愈來愈多政界人物開Facebook同網民分享生活點滴,連特首梁振英近來都「開齋」了,立即引來關注,不過暫時佢個fb冇對外開放留言功能;被問到係咪怕太多負評,CY就笑住話「仲學緊,一步步做啦」。Emily就覺得特首可以向立法會議員田北俊(田少)請教一下,與網民互動心得。

田少琴晚係fb留言話,佢嘅專頁管理員「田毛毛」要求加人工,如果唔加,佢就過檔做「超然毛毛」,「反正嗰邊人工肯定高,又一定無乜野做。梗係啦,留言都唔畀」。咦,田少此言係咪話緊唔開放留言功能的特首fb呢?

不少網民大讚田少「靚抽」,紛紛留言幫「田毛毛」爭取加薪,「高薪養廉嘛」,又有人話「佢梗係唔畀留言啦,一畀咗,即刻全港當佢名E茂咁問候,5分鐘洗版」。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁!http://www.facebook.com/mingpaoinews

【當事人開腔】陳文敏:令人難以相信不是出於司馬昭之心詳情:http://bit.ly/1N7aCXB【李國章:光明正大 說話正確有道理 沒有尷尬】http://bit.ly/1N7aOpI#明報 #明報即時新聞 #港大校委會 #...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年10月28日

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞