港聞

下一篇
上一篇

【emily online】CY訪以色列 哭牆「面壁」惹網民改圖 (22:07)

特首梁振英(CY)伉儷及官員去咗以色列訪問,除咗見當地官員及考察,噚日仲去咗當地猶太人嘅宗教聖地西牆(又稱哭牆),仲入鄉隨俗戴埋傳統嘅小帽子,肅立咁面向石壁。CY一向少講宗教信仰嘅事,唔知佢噚日面壁時係禱告定係靜思呢。不過,CY呢個動作,為網民提供無限創作空間,有人改圖,喺圖上加上「請勿在此小便」字句。

CY噚日同官員仲有去考察海水化淡廠,跟科技界人士會面,行程還仲到訪特拉維夫大學。佢今日將會轉飛英國倫敦官式訪問兩日。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【少年,你太年輕了?】當和平上街抗爭都被評為激烈時,回頭一看,年輕人原來連參與論政的這項選擇都沒有,這對年輕人的批評,又是否合理呢? 全文:http://bit.ly/1LLFurp【不敢動的公務員體制 文:王慧麟】...

Posted by 明報即時新聞 on Wednesday, October 14, 2015

相關字詞﹕梁振英 以色列 哭牆

上 / 下一篇新聞