港聞

下一篇
上一篇

【抽乾Minions】田少fb貼小小兵 留言:淨係可以畀立法會議員彈劾,有幾超然啊? (22:53)

近年經常被指借政壇事件「抽水」的自由黨立法會議員田北俊,今晚又在個人facebook專頁發新帖,貼出近期大熱的動畫「小小兵」(Minions)圖像,身體懸空,腳下貌似噴氣或放屁,然後配上一個「超...」字。

田北俊留言說:「『超然』好似好勁。但係又唔炒得立法會議員,淨係可以畀立法會議員彈劾,有幾超然啊?」

網民意會田北俊在暗指「特首超然論」,不少人讚他抽水合時,發帖不足半小時已獲得逾千網民「勁like」,有人留言指「田少………太平洋冇水啦」,意指水都被他抽乾了。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

 

【一周年前夕】黃幡再現,還是那5個大字。 報道:http://bit.ly/1NEssAL【傘下兩輔警 去留皆明志 一辭職未忘初衷 一留隊繼續助人】http://bit.ly/1QqwnQT【盼正式當差 修補警民關係】...

Posted by 明報即時新聞 on Sunday, September 20, 2015

相關字詞﹕編輯推介 田北俊 抽水 特首超然論 梁振英

上 / 下一篇新聞