港聞

下一篇
上一篇

【強積金對沖】梁君彥憂若撤銷如「深水炸彈」加劇建制撕裂 (11:37)

經民聯立法會議員梁君彥形容,取消強積金對沖機制是「深水炸彈」,而適逢選舉年,各黨派須各自表態,或因此令建制派撕裂更嚴重。

梁君彥今早於DBC節目說,強積金對沖機制多年來行之有效,若取消,中小企會難以負擔,可能引發裁員潮,衝擊很大。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【拉布新力軍】不是不拉,原來係時辰未到姐。報道:http://goo.gl/jikr3N【張宇人直指「無得討論」 叫政府「送繩畀我哋上吊去得快啲」】http://goo.gl/gIhQXi【取消就撐梁振英連任? 黃國健:唔好拉埋嚟講...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年9月17日

相關字詞﹕梁君彥 強積金 強積金對沖

上 / 下一篇新聞