港聞

下一篇
上一篇

參選特首? 葉劉指先領黨戰區選打漂亮仗:做唔掂邊敢諗第二啲 (09:50)

盛傳有意參選下屆特首的新民黨主席葉劉淑儀,牽頭成立「海上絲綢之路協會」配合國家「一帶一路」發展策略,外界猜測是為參選特首鋪路。葉劉淑儀再被問到是否有意參選特首時指言之過早,「暫時都係要保留」。

葉劉淑儀於商台節目解釋,新民黨即將面對年底的區議會選舉,期望市民多多支持新民黨,「要先領導個黨打場漂亮嘅仗。呢啲都做唔掂,重邊敢諗第二啲」。至於有否信心,她只說會努力。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【特區超人?皇帝?】李柱銘:「如果凌駕三權,即政府人員要清廉,佢唔使;基本法有安排就要,無安排就唔使啦喎,因佢凌駕政府之上。仲得人驚就係佢在立法之上,即法例佢又可以唔跟㗎啦喎?殺咗人都無事㗎喎!係咪呢?」...

Posted by 明報即時新聞 on Saturday, September 12, 2015

相關字詞﹕編輯推介 葉劉淑儀 區議會選舉 特首選舉

上 / 下一篇新聞