港聞

重提「偷步買車」 梁錦松不忿被指貪錢「大佬,我入政府之前一年薪酬幾千萬」 (09:15)

前財政司長梁錦松接受多份報章訪問時,重提他2003年因「偷步買車」下台一事。他承認自己做錯,但不滿被指「貪錢」,「買車唔報梗係錯,但話我貪錢?搞錯呀!」

梁錦松強調,他當年減薪逾九成加入政府,是「為咗做嘢」,「大佬,我入政府之前一年幾千萬」。

他又說,現在極難找人入「熱廚房(政府)」,因為於其他界別成功會得到尊重,也有金錢收穫,但加入政府被人罵的機會是百分百,「更加唔好講錢」。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【忠誠的反對派】報道:http://bit.ly/1NR54QP【港版末日博士羅家聰:海嘯第二波 股樓衰3年】http://bit.ly/1Un4uu0【梁錦松指是否選特首交「上帝」安排】...

Posted by 明報即時新聞 on Sunday, August 30, 2015

相關字詞﹕梁錦松 偷步買車 編輯推介

上 / 下一篇新聞