港聞

下一篇
上一篇

【田北俊影相講呢啲】做領袖乜都理隨時搞到一鑊粥 特區有啲人唔明呢個道理 (09:53)

被撤去政協職務後「暢所欲言」的自由黨議員田北俊,為慈善籌款拍攝照片時亦不忘「抽水」,講述做領袖須注事項。

田北俊於facebook上載照片,指他應邀為奧比斯慈善籌款拍攝「靚相」,其間「靚女攝影師」叫他就相片給予意見,但他表示:「我梗係唔睇啦,攝影師專業㗎嘛!做領袖如果乜都理,隨時搞到一鑊粥,但而家特區就有啲人唔明呢個道理。」

特首梁振英日前接受新華社訪問時指,面對日益激烈的國際競爭,港府發展經濟須放棄過時的「積極不干預」思維,「適度有為」地引導和配合企業。

【慎用權力】究竟誰講過「有權不可任性」呢?答案是:http://goo.gl/t8yNNR【二胡王子證母親李遠榕被騙︰金額未必達2000萬】http://goo.gl/FSHV0K【短片:單車女大戰交通警 大埔十字路口逆線亂衝】http://goo.gl/b2aGB1#明報 #明報即時新聞

Posted by 明報即時新聞 on Monday, August 10, 2015

相關字詞﹕編輯推介 後政改時代 田北俊

上 / 下一篇新聞