港聞

【Emily online】《100毛》邀過檔 田北俊:人工係咪高過劉華先 田二少「玩埋一份」 (12:34)

最近到夏威夷度假的自由黨立法會議員田北俊,在社交網站上繼續「暢所欲言」。

現屆政府班子上任後,先後有多名成員離職。民政事務局前局長曾德成亦在前日離任,而政制及內地事務局前副局長劉江華則被委任為新任民政事務局長,其月薪升至近30萬元。

田北俊昨早於facebook表示:「個廚係掂嘅,就多多人都肯走入熱廚房幫手!唔掂嘅就……」不少網民認為田的言論有弦外之音。《100毛》其後在Facebook稱,邀請田北俊擔任其專頁管理員,又說「公司上上下下都係豬一樣的隊友!絕對可以跟田生你打出一片天」,更向弟弟田北辰求助,希望他能幫忙聯絡。

田北俊今早回應說「人工係咪高過劉華先?」三小時已逾4300人按「讚」,網民紛紛留言「下雨天…...相對濕度都咁低」、「田生又靚抽!你係真男神」,亦有網民幫田北俊問「日薪過唔過萬五先?」

弟弟田北辰同樣「玩埋一份」,在facebook稱據知《100毛》的「毛孩」神通廣大,曾致電找「真.田北俊」做電話訪問,既然都有聯絡方法,不如直接致電他。 

【抽水時間.....】報道:http://bit.ly/1JwiDPF#明報 #明報即時新聞

Posted by 明報即時新聞 on 2015年7月21日

相關字詞﹕編輯推介 田北俊 100毛

上 / 下一篇新聞