港聞

【短片:建制派甩轆】田北辰:哥哥永遠都係哥哥,我得一個親生哥哥 (09:58)

建制派政改表決「甩轆」事件,引發田氏兄弟田北辰和田北俊隔空開火。弟弟田北辰今早在商台節目稱;「哥哥永遠都係哥哥,我得一個親生哥哥,但公還公私還私,作為親生細佬都要講。」

田北辰解釋,當一個板塊出現問題,要解決就要「sharing(分享意見)」,「呢個版本我講咗,你可以唔同意,點都好過積埋係心」。他又說,不認為互相指摘屬不健康,「將感受講畀人聽非常之健康,最唔好係唔出聲,嬲成世。可能我鬼仔性格」。

田北辰又說,雖然事件負面,但如果汲取教訓,長遠有正面作用,「大家了解咗大家好多」。

【你是不是偽Blue Blood?】羅仕揚:什麼是偽Blue Blood?投資銀行內有不少偽Blue Blood,他們甚少提及出身...全文:http://bit.ly/1Lx6teZ#明報 #明報即時新聞

Posted by 明報即時新聞 on 2015年6月26日

相關字詞﹕編輯推介 建制派甩轆 後政改時代

上 / 下一篇新聞