港聞

下一篇
上一篇

【短片:建制派甩轆】陳婉嫻否認建制內訌:始終係兄弟 (17:03)

冀勿再「你話我我話你」

大部分建制派政改表決時決定「等埋發叔」,結果引起軒然大波,內部更互相指摘。被問到是否建制派內訌,工聯會議員陳婉嫻直指不會:「點會呢我哋,始終都係兄弟嚟嘅。」

政改表決當日,建制派突然拉大隊離場,有份跟隊的工聯會黃國健昨表明不滿民建聯做法。陳婉嫻今早出席商台節目後回應說,「我唔想再講太多嘢。明白同事好嬲,佢(黃國健)講到係喊,佢嘅嬲我完全明白。」

不過陳婉嫻希望不要再「你話我我話你」。

至於是否建制派內訌,陳婉嫻強調不會:「我哋呢班人都經歷咗好長時間,嗯……特別佢要批評嘅政治組織,好多係一啲一齊過去曾經一齊走過路嘅人。特別我嚟講,我有份創辦嘅,點會呢我哋?始終都係兄弟嚟嘅。講完喇。」之後陳婉嫻便轉身離去。

【六月哭泣的季節】報道+短片:http://goo.gl/GZB0YI【林健鋒流淚致歉 寄語重拾獅子山精神】http://goo.gl/E8n60v【葉劉憶述錯失投票激動落淚:好難過好遺憾】...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年6月19日

相關字詞﹕編輯推介 後政改時代 建制派甩轆

上 / 下一篇新聞