港聞

下一篇
上一篇

【建制派甩轆】葉劉:建制部分議席無競爭致警覺低 (09:49)

建制派因為「等埋發叔」而面對重大風波。究竟鄉議局劉皇發「發叔」有什麼魔力?為何要是發叔?有份「等埋發叔」的新民黨葉劉淑儀今早解畫。

葉劉淑儀在無綫節目《講清講楚》中指出,一直尊重發叔,一來他最年長,二來知道他身體不適,而且當時說他「嚟緊嚟緊,等多15分鐘就到(立法會)」,故有這個決定。

被問到為何不讓發叔在附近休息,葉劉淑儀直指「唔係話推卸責任,真係要問返(經民聯)林健鋒及(經民聯)梁君彥。(新民黨)田北辰都係喺(立法會)樓上等,要問下經民聯點解唔叫發叔早些來」。

葉劉淑儀續指,建制派除了結構問題,亦有些議席無競爭性,令他們警覺性較低。

【點解唔講呢?】報道:http://goo.gl/m4Imks【建制派互轟促問責】http://goo.gl/XcLeir【葉劉鏡頭前落淚 「真係好想投呢票」】http://goo.gl/MFZ11w【譚耀宗李慧琼黨內檢討落淚】...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年6月19日

相關字詞﹕後政改時代 建制派甩轆

上 / 下一篇新聞