港聞

下一篇
上一篇

【買票風波】報案還清白?長毛:考慮下啦睇下得唔得閒 (10:03)

社民連立法會議員梁國雄被問到會否就「買票風波」報案,讓廉署和警方還自己清白時說,「考慮下啦,睇下得唔得閒」。

梁國雄前日稱,有「中間人」開價1億元誘使他贊成政改方案,但他昨天澄清指中間人年初的開價是「夠兩世用」,而1億金額則屬虛構,結果被質疑「講大話」。

他今早接受港台訪問,再被追問會否報案,他說「考慮下啦,睇下得唔得閒」,又指事件「好煩」,這類案件基本上捉不到主使者,他要「考慮報案有沒有價值」,又指世界上有一半罪案都沒有舉報。至於議員應以身作則舉報罪案,他指以身作則的同時,「議員都有腦架嘛」。

 

【怒擲毒西瓜】短短10分鐘,已有超過4噸重西瓜被銷毁……報道:http://bit.ly/1Qx09HY【記者買西瓜測試 沖水後無泡 檔主:未收過投訴,我哋專賣靚嘢!】http://bit.ly/1FTBTpa【「嘔泡西瓜」短片瘋傳 買家稱購自深水埗 驚呼:你真係唔好食呀!好危險呀!】http://bit.ly/1FTqLZu#明報 #明報即時新聞

Posted by 明報即時新聞 on 2015年6月14日

相關字詞﹕編輯推介 政改決戰

上 / 下一篇新聞