港聞

人民武士贏今季第689場賽事 田北俊:乜咁啱呀?! (21:32)

田北俊一向是愛馬之人,「拉頭馬」當然不是新鮮事,今日他的新馬「人民武士」,就贏得1200米新馬賽,田少更在fb上載照片並留言慶祝:「我隻新馬人民武士嬴咗今個馬季第689場賽事。乜咁啱呀?!」

拉頭馬的田少,形容「人民武士」血統優秀,又大讚牠表現不錯,日後有機會向長途程發展。風騷的田少在fb留言:「其實我原本完全唔識同我一齊拉頭馬呢幾個人,不過佢哋同我一齊坐喺觀眾席一齊哎,我梗係要叫埋佢哋一齊拉頭馬啦。話明係人民武士,當然要與人民同樂!」

田北俊過去養過12匹馬,都以「武士」命名,如「現代武士」、「醒目武士」、「自由武士」、「快樂武士」及「忠心武士」「新東武士」等。

【深信不疑】早前他回應包括港大在內的三大民調,曾說「要留意負責人政治傾向、專業程度及往績」。 詳情:http://bit.ly/1FTyZRo【政改黃金交叉】張志剛:大學民調非不能質疑http://bit.ly/1FTzfja#明報 #明報即時新聞

Posted by 明報即時新聞 on Sunday, June 14, 2015

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞