港聞

【短片】【買票風波】梁國雄澄清中間人開價「夠兩世用」:金額是無限,講10億都得 (17:53)

社民連立法會議員梁國雄昨指有人開價1億元誘使他「袋住先」。他今午親身澄清金額「係我自己講」,「原話係叫我畀個回覆佢,夠我兩世用」。

對於被指講大話,梁國雄反駁:「有咩大話啫?無限喎!我依家講10億都得,因為佢叫我自己講個價錢出嚟。」

梁國雄重申,不知該中間人背景。

【幾多錢?】有報道指,梁國雄承認一億元收買的銀碼是他虛構,但收買確有其事。報道:http://bit.ly/1dEhNb1【周浩鼎指中央買票傳聞荒謬:廉署成個擺喺度】http://bit.ly/1L79P5b【張志剛:梁國雄今日內到廉署舉報遭「買票」 否則收回言論及道歉】http://bit.ly/1Fg0McX#明報 #明報即時新聞

Posted by 明報即時新聞 on 2015年6月13日

相關字詞﹕政改決戰 編輯推介

上 / 下一篇新聞