港聞

【短片】【12歲無證童】阿婆稱後悔:嫻姐幫唔到手! 懷仔罵記者:「去死啦!出馬路車死!」 (21:36)

先向入境處申請留港,後來又突然自願遣返內地的12歲無證童懷仔,今日過關返抵深圳。大批記者在羅湖關口守候,婆孫兩人心情欠佳,懷仔向記者說:「去死啦!走出馬路比車車死佢!」婆婆則要求傳媒不要再追訪他們:「唔好啦,你放過我哋啦,我哋都好慘喇!係咪想逼到懷仔跳樓!」

入境處曾表示,懷仔的內地家人將會在內地接走他,不過,記者並未見到這些家人現身,婆孫倆不斷到處遊走。婆婆更無奈地說,工聯會立法會議員陳婉嫻在事件中「幫唔到手」,又稱「好後悔搵嫻姐(陳婉嫻)幫手」有記者問,今晚是否會暫時找酒店入住,婆婆答說:「酒店唔使錢咩?」她稱,最後可能只好將懷仔送到孤兒院。

【當日講法】他父母到底怎麼了?是浪子回頭認親兒?還是一開始撒謊?報道:http://bit.ly/1Q8YMil#明報 #明報即時新聞

Posted by 明報即時新聞 on 2015年6月4日

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞