港聞

【短片】記者問「梁生有無探過你?」 張震遠無回應 (11:54)

行政會議前成員張震遠因拖欠前商交所員工薪金近34萬元,今被判囚6星期,准以5000元現金保釋,等候上訴,其間不准離開香港及須交出所有旅遊文件。他離開法院時未有回應記者提問。

張震遠11時許離開九龍城裁判法院,被大批記者包圍。多名記者分別提問:「有無信心上訴會得直?」、「梁生(梁振英)有無探過你?」、「你認唔認同法官話你無悔意?寧願住豪宅都唔還錢畀同事喎。」、「幾時先會還錢」、「會唔會籌錢還畀員工」等,張震遠均無回應。

他稍後在警員護送下在法院正門對開亞皆老街,登上一架黑色七人私家車離去。

【笑死無命賠】一名男子從窗外爬入屋,「佢同向我及媽媽做一個『殊』嘅手勢,叫我哋唔好出聲...」報道:http://bit.ly/1HtUsE1【320萬元法拉利自焚 釀九龍大塞車 車主為人質事件生還者】...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年4月22日

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞