港聞

【奪命飛轆】不怪小巴司機 死者丈夫:無人知會甩轆 佢都唔想 (16:59)

觀塘道今早發生紅頂小巴飛轆意外,44歲女途人林秀華慘被擊斃,遺下丈夫及3名女兒,親友聞悉噩耗傷心不已。死者姓關丈夫接受本報記者訪問時,指不怪責肇事司機,無奈地說︰「(妻子)唔好彩,無得怨。」

肇事42歲小巴男司機暫因「危險駕駛引致他人死亡」被捕,關先生坦言沒有怪責對方,「呢啲係意外,怪都無辦法。佢做司機,都唔知幾時發生意外‧‧‧‧‧‧無人知道會甩轆,佢都唔想。」他指現時最重要是警方調查意外起因,以及商討賠償問題。

【有冇搞錯】按安倍的講法,綁匪都只不過係從事人身買賣的商人!報道:http://goo.gl/Xzny4C【粗口短片「賀」李光耀逝世 星洲少年被捕】http://goo.gl/O4X01X【紐約曼哈頓爆炸發現兩具屍體】http://goo.gl/NRAlv5#明報 #明報即時新聞

Posted by 明報即時新聞 on Sunday, March 29, 2015

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞