港聞

何韻詩:和王晶無私交 黃秋生:無佢電話 (03:40)

導演王晶在微博表示,不認同藝人杜汶澤、何韻詩、黃秋生近日的政治意見,已把他們的聯繫方式刪除。

不過,何韻詩和黃秋生二人,似乎和對方又不算太熟。何韻詩在社交網站留言稱,他們完全沒有私交,質疑王晶為何會有她的電話,並反問是否要故意問別人拿她的電話,之後刪走:

「其實我想話呢........我地完全無私交㗎喎,點解會有我電話呢........

一係就特登問人攞我電話入落電話度再刪走,一係佢就只不過係unfriend咗我個經理人。無論如何,估唔到大家咁重視我,多謝賞面thank you very much。」

黃秋生就稱,他也沒有王晶的電話,想不到對方這麼多年也留著他的電話:

「晶哥,多謝你咁多年咁關照我,估唔到你仲有我電話添,連我取消咗十年嘅電郵都有,我真係好感動,我咁多年都冇你電話,好慚愧,喺最後嘅時刻,同你講聲對唔住,祝你一路順風!」

(即時新聞)

相關字詞﹕編輯推介 政改與佔中

上 / 下一篇新聞