娛樂

【哭崩靈堂】祥嫂爆喊指兆尊享齊人福 點同澳門華哥比? (22:17)

【今日直擊】洪金梅(祥嫂)傍晚手持拐杖在契仔、契女攙扶及黃夏蕙陪同下到靈堂送別魯芬。祥嫂透露最後一次見魯芬是去年底,當時不覺得魯芬有病。問到祥嫂自己身體情況如何?她說︰「我頂得順,喜慶我就唔嚟,人生嘅事,最後一次就要嚟﹗」

提到兒子鄧兆尊認有三個紅顏知己,祥嫂突然表現激動邊喊邊說:「呢啲係好事,我個仔人見人愛,始終係新馬仔個仔,佢手上有幾多個都好係應該嘅,後生哥嘛,我講得得唔得體?你哋唔好笑佢、挖苦佢,畀面祥哥,我都好掛住佢哋。」

言畢祥嫂更是眼淚鼻涕一齊流,之後她續說︰「三個又好,幾多個都好,唔好畀我個仔煩惱,煩我唔緊要,佢想出番娛樂圈做嘢,一拖七又好,一拖三都好,男仔睇覺得佢曬命,同澳門華哥(洗米華)比係天同地比。幾多個,媽咪都贊成同支持你,唔好畀弟妹笑你,仔,唔好怕,行番出嚟啦﹗希望大家留一點情,新馬仔做咁多善事幫人,當幫我嫂祥,兒女唔曳,佢哋冇爭家產,係我祥嫂衰,得祥嫂一個人唔啱啫﹗」她在靈堂約逗留一個小時左右,離去時心情已好轉笑容滿臉。

(即時娛樂)

相關報道:

【別了!烈火奶奶】魯芬設靈 「快樂人生」紀念冊道盡情真

【別了﹗魯芬】曾志偉與太太到場致祭 神情哀傷不受訪

其他報道:

【一路好走】胡家驊喪禮定下周三香港殯儀館設靈 

吳婉芳自認「惡媽」 不准3子女入娛樂圈

【證胡家驊前日睡夢中離世 吳婉芳:請給我一點空間 】

【吳婉芳自爆太執著 常被老公笑︰點解你咁奇怪】

【胡家驊曾透露因肝臟問題要戒酒】

【相識逾30年】驚傳胡家驊猝逝 曾志偉眼紅紅:好唔開心

相關字詞﹕ol網-latest 即時娛樂

上 / 下一篇新聞