娛樂

【法拉嚇呆】《前度》男觀眾台下大嗌「特種兵係咪嚟咗」 黃子華:唔通有領導嚟咗? (17:26)

黃子華與陳法拉主演舞台劇《前度》開演以來皆順利,昨晚有突發事件發生;下半場時有男觀眾突然站立大嗌:「等等!特種兵係咪嚟咗?」後便奪門而出。全場嚇得靜下來。台上的子華與法拉也呆了,子華一度想叫停演出,但最後也完成了。

演出後子華謝幕同場加映棟篤笑講特種兵突襲事件,他說剛才以為自己有生命危險,那位觀眾問有冇特種兵喺度,唔通有領導嚟咗?自己也嚇一嚇,一度想叫停演出,多謝法拉咁淡定,順利完成演出。

陳法拉接受訪問,她說:「事後想起來也有啲驚,突然有陌生人大叫,不知道會否對生命有威脅。當時見子華仍在演戲,應該不擔心便繼續演;要多謝子華的交流而完成了演出。」

昨晚往捧場的藝人有袁詠儀、張智霖與呂慧儀等。呂慧儀在Facebook貼上跟法拉與子華的後台合照,留言:「《前度》真係好好睇!雖然我都係第一次睇舞台劇中途有一個人在觀眾席大叫『等等!特種兵係咪嚟咗』,全場觀眾都呆咗,但法拉大師姐都可以處變不驚,繼續她的感情戲,還要喊!將觀眾的注意力又帶回台上,太厲害了!因為這個奇遇在謝幕的時候還有子華哥的笑話,bonus!」

(即時娛樂)

其他報道:

《一屋》收視升 胡定欣願繼續跟滕麗名不和

【下半世淨係招呼你一個】周潤發突襲鑽石山睇《寒戰2》被重重包圍

【戴立忍「被消失」】趙薇新片撤換男主角:國家和民族利益高於一切

大姐大手記: 有一種老公叫林海峰 亦有一種老婆叫彭羚

林海峰愛的宣言萬人感動 老婆彭羚爆喊

相關字詞﹕ol網-latest 即時娛樂

上 / 下一篇新聞