娛樂

【齊心事成】容祖兒「找數」明年初開side track演唱會 (23:40)

容祖兒宣布在2017年上半年開side track演唱會。Joey在Facebook貼上視頻,說有好消息,她說:「齊心就事成,齊心做事情。終於畀我迫到公司落實呢件事,明年初,上半年度會開side track show,但若果公司食言唔關我事。大家可以表態想聽什麼歌,在Facebook投票,我會接受提議……」視頻上載24小時內逾22萬次瀏覽,粉絲叫好!

「side track演唱會」是怎樣一回事呢?據Joey的死忠粉絲、網絡紅人瓊姐有這解釋:「以前一年出十幾隻碟嘅容祖兒,儲儲埋埋幾百首歌,有啲歌迷就覺得佢嘅side track(即係非主打歌)好聽過佢啲主打歌……」瓊姐揀了5首讓網民投票,有近1.5萬人投票,千個留言。群情洶湧情况下,Joey將消息轉告公司,英皇「找數」,決定明年初開騷。Joey透露她最愛的side track歌是王菀之作曲的《傷神》,自己每次聽也想哭,還有《煙霞》、《心甘命抵》與《候鳥樹》。

(即時娛樂)

相關字詞﹕ol網-latest 即時娛樂

上 / 下一篇新聞